kantoor me luna Europa
over Me Luna

Achtergrond

Het idee voor de Me Luna® menstruatiecup ontstond in 2009 in Duitsland. Menstruatiecups waren toen nog niet erg bekend. Het aanbod was beperkt tot een klein assortiment kleurloze cups in een paar maten, verkrijgbaar tegen een hoge prijs. Een aantal gepassioneerde vrouwen had de wens om een menstruatiecup op de markt te brengen die gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk, makkelijk verkrijgbaar en schappelijk geprijsd was. Daarmee stonden zij aan de wieg van de Me Luna menstruatiecup. 

Me Luna startte in 2011 met de daadwerkelijke productie van de Me Luna menstruatiecups. Inmiddels biedt Me Luna het meest veelzijdige aanbod aan menstruatiecups wereldwijd en telt de organisatie een groot aantal tevreden gebruiksters over de hele wereld. Toch is Me Luna nog altijd een overzichtelijke en betrokken onderneming. Duurzaamheid, kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid staan centraal in alle activiteiten. 

Kwaliteit en zekerheid 

Me Luna staat voor kwaliteit en zekerheid. De menstruatiecups worden volledig in de eigen fabriek in Duitsland geproduceerd en daarbij wordt niks aan het toeval overgelaten. Het productieproces wordt voortdurend gemonitord en voldoet aan de strengste eisen.

Me Luna gebruikt alleen hoogwaardig medisch gecertificeerd materiaal dat in Duitsland geproduceerd is. Heel belangrijk want de menstruatiecup wordt in het lichaam gedragen en staat in direct contact met de slijmvliezen. In veel landen wordt de menstruatiecup dan ook als geneesmiddel geclassificeerd. 

De menstruatiecups van Me Luna bevatten dus geen giftige stoffen of vluchtige bestanddelen. Ze zijn gemaakt van TPE, hetzelfde materiaal waarvan ook babyspeentjes, infuusslangen en kunsthartkleppen gemaakt worden. De cups zijn vegan en vrij van schadelijke weekmakers (ftalaten) en bevatten geen eiwitten, PVC, latex, siliconen of alkylfenol, bleekmiddel, deodoriserende middelen of absorberende gels. Om dit te bevestigen worden de cups op regelmatige basis door onafhankelijke laboratoria getest. 

Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden zijn de Me Luna menstruatiecups in 2014 gecertificeerd als geneesmiddel voor de verkoop in de Verenigde Staten en door de FDA, de strengste gezondheidsautoriteit ter wereld, goedgekeurd voor verkoop in de VS. Ook de Japanse gezondheidsautoriteiten gaven in 2017 groen licht voor de officiële import.

kwaliteit van Me Luna menstruatiecups
Me Luna is betrokken

 Betrokken en sociaal rechtvaardig

Helaas zijn er wereldwijd nog altijd veel vrouwen financieel afhankelijk van hun ouders of echtgenoten. Ook blijft het salaris van vrouwen vaak nog achter op dat van mannen. Een product als de menstruatiecup mag dan niet alleen voorbehouden zijn aan vrouwen met een goed inkomen. Daarom heeft Me Luna altijd gestreefd naar schappelijke prijzen. De menstruatiecup betekent vrijheid en onafhankelijkheid op cruciale dagen en we staan ervoor dat zoveel mogelijk vrouwen over de hele wereld zich dat kunnen veroorloven. 

Me Luna wijst elke vorm van economische uitbuiting af. Daarom vindt de productie van de Me Luna cups volledig in Duitsland plaats. Elke stap – van de productie tot en met de verpakking en verzending naar klanten en distributeurs – vindt vanuit de eigen fabriek in Haundorf plaats. Me Luna werkt met lokale medewerkers en iedereen krijgt een eerlijk salaris. Medewerkers werken waar mogelijk met flexibele werktijden. Zo kunnen werktijden op actuele levenssituaties worden afgestemd.

me luna menstruatiecups

Spread the word

Het is Me Luna’s grote wens dat nog meer vrouwen het gemak van de Me Luna menstruatiecup ontdekken. Daarom steunt Me Luna diverse sociale projecten voor vrouwen over de hele wereld en werkt ze samen met onderwijsinstellingen en organiseren workshops op het gebied van alternatieve menstruatiehygiëne. Ook stelt Me Luna lesmateriaal voor seksuele voorlichting ter beschikking.

In Nederland werken we eveneens samen met het Menstruatie Voorlichtings Instituut. Als trotse sponsor was Me Luna actief betrokken bij de ontwikkeling van de menstruatietest.

menstruatie voorlichting instituut
meer over me luna