Wat is Me Luna?

De Me Luna menstruatiecup is een klein, zacht en buigzaam bekertje dat in de vagina wordt ingebracht en het menstruatiebloed opvangt. De menstruatiecup is geschikt voor elke leeftijd en levensfase van de vrouw. En omdat elke vrouw uniek is, zijn de Me Luna menstruatiecups dat ook. Voor iedere situatie is er een geschikte cup.

De menstruatiecups van Me Luna bieden een kostenbesparend, milieuvriendelijk en gezond alternatief voor maandverband en tampons. De cups zijn bovendien eenvoudig in gebruik, praktisch en hygiënisch. Logisch dus dat steeds meer vrouwen enthousiast zijn over het gebruik van de Me Luna menstruatiecups.

Praktisch

Het gebruik van de menstruatiecup is eenvoudig en biedt veel vrijheid. De cup is altijd bij de hand en meteen klaar voor gebruik. Op het werk, tijdens het sporten, onderweg of op reis, de Me Luna kan overal gebruikt worden. De cup heeft bovendien een flinke opvangcapaciteit, waardoor je hem langer kunt dragen dan maandverband of tampons. Tot twaalf uur maar liefst. En tussendoor reinigen is een peulenschil. Een reserveproduct meenemen is dus niet nodig en je komt niet voor verrassingen te staan.

Gezond

Behalve praktisch is de Me Luna ook nog eens goed voor je lijf. De Me Luna menstruatiecups worden met veel zorg geproduceerd in Duitsland en voldoen aan de strengste medische eisen. Ze zijn gemaakt van TPE en vrij van weekmakers, bleekmiddelen, PVC, latex, parfums en andere allergenen. De cups laten geen vezels achter in de vagina en – doordat de cup alleen opvangt en niet absorbeert – blijft ook het vaginale milieu in balans. Er is dus geen negatieve invloed op het lijf. De kans op schimmelinfecties en het Toxic Shock Syndrome (TSS) is daardoor vele malen kleiner dan bij het gebruik van andere menstruatieproducten.

Milieu

De menstruatiecups van Me Luna zijn bovendien duurzaam en milieuvriendelijk. Een cup is herbruikbaar en gaat vijf tot tien jaar mee. Een gemiddelde vrouw gebruikt in haar leven circa 10.000 tampons of maandverbanden, dus met de Me Luna bespaar je enorm veel afval. De Me Luna is bovendien vrij van toegevoegde chemicaliën. En ook het productieproces van de cups is milieuvriendelijk vormgegeven.

Portemonnee

Last but not least zorgt de Me Luna voor een flinke financiële besparing. Met het juiste onderhoud gaat de Me Luna menstruatiecup jarenlang mee. De besparing ten opzichte van circa 10.000 tampons of maandverbanden in de vruchtbare periode loopt zeker in de duizenden euro’s.