Me Luna maathulp

Momenteel word gewerkt aan een verbeterde versie van de test waardoor de test niet werkt. Twijfel je over de maat? Mail dan naar service@me-luna.nl.

Kom je er niet uit met de keuze van je maat? Door het beantwoorden van enkele vragen helpen wij je kiezen.  De gegevens die je invult worden absoluut niet opgeslagen.

Algemeen en keuzehulp

Elke vrouw is uniek. Daarom zijn de Me Luna menstruatiecups dat ook. De menstruatiecups zijn er niet alleen in tal van vrolijke kleuren, maar ook in verschillende maten en flexibiliteiten (of zachtheidsgraden). Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat er een cup is voor vrijwel iedere vrouw, ongeacht leeftijd en levensfase.

Omdat iedereen anders is, is het lastig een algemeen geldige uitspraak te doen over de perfect zittende menstruatiecup. Je moet dit zelf ontdekken, maar natuurlijk helpen we je graag zo goed mogelijk op weg. Daarom hier een toelichting op de verschillende varianten. De keuzehulp die we ontwikkelden helpt je bij het kiezen van de juiste maat

Maten

De Me Luna menstruatiecups zijn er in acht formaten, die weer zijn onderverdeeld naar twee types, de standaard Me Luna en Me Luna Shorty. De Me Luna Shorty heeft exact dezelfde diameter als de standaardmaat, maar de cup is iets korter. De Shorty is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die bijvoorbeeld een baarmoederverzakking, een lage baarmoedermond of een verkorte vagina hebben.

Zowel de standaard Me Luna als de Me Luna Shorty zijn er in de maten S, M, L en XL. Voor hulp bij het kiezen van de juiste maat kun je gebruik maken van onze keuzehulp .

Flexibiliteiten

De Me Luna menstruatiecup heeft een zekere spankracht nodig om de juiste tegendruk te bieden aan de omringende spieren en goed uit te kunnen vouwen in de vagina. Alleen zo kan de cup goed afsluiten. Ook hier geldt weer dat de benodigde spankracht niet voor elke vrouw gelijk is. Daarom kent de Me Luna drie flexibiliteiten of zachtheidsgraden: de Me Luna Classic, Me Luna Soft en Me Luna Sport.

– Me Luna Classic

De Me Luna Classic is de meest verkochte menstruatiecup. De zachtheidsgraad is gemiddeld en voor de meeste vrouwen heel geschikt. Me Luna Classic is aangenaam zacht en heeft tegelijkertijd genoeg spankracht om goed en eenvoudig uit te vouwen na het inbrengen.

– Me Luna Sport

De Me Luna Sport is een wat hardere menstruatiecup met een hogere spankracht. Deze cup is geschikt voor vrouwen met sterkere bekkenbodemspieren. De hogere spankracht zorgt ervoor dat de cup zich ook tegen de druk van de omringende spieren in helemaal kan ontvouwen en ook bij sportieve belasting goed blijft afsluiten. Veel vrouwen ervaren de Me Luna Sport als prettig omdat deze zich optimaal uitvouwt en het meestal niet nodig is om de cup nog te verplaatsen. Het gebruik van de Me Luna Sport is daardoor tijdbesparend en zorgt minder snel voor lekkage.

De Me Luna Sport is geschikt voor elke vrouw met normale spieren die graag een cup heeft die gemakkelijk en snel uitvouwt. In het bijzonder adviseren wij de Me Luna Sport voor vrouwen die meer dan gemiddeld sportief zijn en bij wie de bekkenbodemspieren goed getraind zijn. Vrouwen die een sport als yoga, paardrijden, Pilates, krachttraining of Pole Fitness beoefenen, kiezen zeker voor de Me Luna Sport.

– Me Luna Soft

De Me Luna Soft is heel zacht en heeft een lage spankracht. Deze variant is ontwikkeld voor vrouwen die bijzonder gevoelig zijn. Het inbrengen en uitvouwen van de Me Luna Soft is lastiger en vergt meer vaardigheid en geduld. Het risico dat de menstruatiecup zich niet goed uitvouwt is bovendien groter dan bij andere varianten. Wij adviseren de Me Luna Soft om deze redenen maar zelden en alleen onder zeer specifieke voorwaarden.

Vormen

De Me Luna menstruatiecups worden gemaakt met verschillende greepjes. Naast de Me Luna Basic, zonder greepje, is de Me Luna verkrijgbaar met een steeltje, balletje (of knopje) of ringetje. Het greepje is bedoeld als houvast bij het inbrengen en uithalen en nadrukkelijk niet bedoeld om aan te trekken.

Voor beginners adviseren wij het model met ringetje. Aan het ringetje kun je eventueel een uitgekookt katoenen koordje bevestigen om zo wat vertrouwen te krijgen in het gebruik. Je kunt ook de NUPSi inbrenghulp gebruiken. Deze is speciaal ontwikkeld voor de Me Luna menstruatiecup.

De Me Luna met steeltje kun je naar wens inkorten door het voorzichtig af te snijden met een scherp mes. De menstruatiecup met balletje wordt het meest verkocht. Veel vrouwen vinden de ronde vorm prettig. De Me Luna Basic heeft geen greepje. Dit model raden wij af aan beginnende cupgebruiksters.